FILM AVATAR Jamesa Camerona oglądał ktoś ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • obo62
    Classic
    • 2010
    • 16

Zamieszczone przez loyd
    U mnie się świecą tylko wskazówki na desce rozdzielczej.
    To masz tak jak u mnie.
    W dzień nie potrzeba aby się świeciła cała decha

Zamieszczone przez rakieta77
    zatrzymała mnie policja ponieważ według nich jechałem na przeciwmgielnych.
    To miałeś pecha, mnie jeszcze nie "dorwali". :diabelski_usmiech
    Musisz im palcem na drugi raz pokazać, która żarówka jest od halogenu (to ta bliżej tablicy rejestracyjnej :lol: )
    obo62
  • kruk4
    Rider
    • 2008
    • 656

Byłem z żoną i mamy odmienne uczucia po filmie ...
    Żona film porównała z bajeczką i fajnymi efektami.
    Mnie się podobał w szczególności fałna i flora planety, technika maszyny i uzbrojenie i ogólne pro ekologiczne przesłanie filmu . Byliśmy na seansie 2D ale zastanawiam się żeby jeszcze 3D zobaczyć. Na forum FILM WEB budzi bardzo mieszane uczucia: porówywania do dzieł Michała Anioła i do filmu Shrek. Ogolnie jedno jest pewne gdy 60 % filmu twożą procesory naprawdę film wyznacza nowe standarty. A co wy myślicie?
    OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
    MOJE CAR AUDIO
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• robert70
      Rider
      • 2008
      • 499

Byłem na 3D, filmik fajny podobał mi się, efekty też fajne. Dla mnie pozytywnie, ale bez rewelacji, natomiast mój syn jest nim zachwycony.
      O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

Ogolnie jedno jest pewne gdy 60 % filmu twożą procesory naprawdę film wyznacza nowe standarty.
        w technice tak, ale czy filmie?
        Woody Alen nawet w 1d by się obronił
        a co do avatara to w sobotę idziemy to się wypowiem, wyczuwam jednak rozczarowanie.

Komentarz

• kruk4
          Rider
          • 2008
          • 656

Zamieszczone przez westwi78
          Woody Alen nawet w 1d by się obronił
          to prawda ...

ogólnie w Avatarze podoba mi się ten świat (planeta) który wciąga ... ta cała fauna i flora wszystko ktoś musiał zaprojektować. Dla mnie to jest warte uwagi a nie fabuła która jest przewidywalna i oklepana. Kopara też opada przy statkach latających i scenach walki naprawde widać tam wydane dolary.
          OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
          MOJE CAR AUDIO

Komentarz

• Sheriff
            Drive
            • 2005
            • 90
            • Octavia III (5E3)
            • AGU 1.8 20VT 150 KM
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Fabuła - jak kto lubi - dla mnie taka sobie, ale efekty 3D super, super i jeszcze raz super. I to wszystko animacja - jeśli się nie mylę. No mistrzostwo. Polecam
            Polonez1,3>Tico0,8>Fiat126p0,65>Fabia1,4>OctaviaTourPlus1,9TDI>VWGolf41,9TDI>SeatCordoba1,4>OctaviaTour1,8T20V by Ali

Komentarz

• Woytas
              Rider
              • 2008
              • 279

Wybieram sie do Imaxa, ale jeszcze nie wiem kiedy Fabuła fabułą, ale chce na 3 godziny zapomnieć o rzeczywistości.

Komentarz

• piotrekpruszcz
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2007
                • 122

Polecam obejrzeć w 3D efekty jak i sam film jak dla mnie rewelacja.

Komentarz

• Dachu
                  Rider
                  • 2008
                  • 724
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BGU 1.6 MPI 102 KM

ja wybieram sie na ten film w 3D,takze jak zobacze to sie wypowiem,chodz mowili ze budzet teko filmu jest wiekszy niz na ,,Titanic,,
                  Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie

obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu

Komentarz

• rkb
                    RS
                    • 2008
                    • 2152
                    • Rapid Spaceback (NH1)
                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Film przełomowy jesli chodzi o technike - fotorealistyczna grafika komputerowa. Film ma drugie dno - jest odniesieniem do tego co USA "robi" na bliskim wschodzie i widac to bardzo wyraznie, tylko przeniesli to w inny swiat.... film dla mnie rewelacyjny
                    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• kruk4
                      Rider
                      • 2008
                      • 656

Zamieszczone przez rkb
                      jest odniesieniem do tego co USA "robi" na bliskim wschodzie i widac to bardzo wyraznie
                      mi bardziej odpowiada porównanie do najazdu Europejczyków na Amerykę i zamykaniu Indian w rezerwatach oraz grabieniu ich ziemi ...
                      w filmie można się pokusić jeszcze do innych porównań Matka ziemia (natura) kontra człowiek. Ten film ma naprawde coś w sobie ...
                      OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                      MOJE CAR AUDIO

Komentarz

• rkb
                        RS
                        • 2008
                        • 2152
                        • Rapid Spaceback (NH1)
                        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

za kilka lat aktorzy pojda do lamusa, przy tym rozwoju techniki nie beda juz potrzebni
                        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Dachu
                          Rider
                          • 2008
                          • 724
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BGU 1.6 MPI 102 KM

NIE bedzie LINDY ani PAZURY? :cry: :diabelski_usmiech
                          Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie

obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu

Komentarz

• bradley
                            L&K
                            • 2008
                            • 1465

Zamieszczone przez kruk4
                            . Byliśmy na seansie 2D
                            To podobno masz czego zalowac. Bo na ten film idzie sie tylko i wylacznie na 3D (i to takie prawdziwe bo ponoc kino 3D nie rowne innemu 3D). Chyba Imaxu sa takie "true". Co do fabuly nie wypowiem sie. Spytam kolege bo niedawno byl na 3D
                            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• savio23
                              Drive
                              • 2009
                              • 82

witam wszystkich.byłem we wtorek na projekcji tego filmu w technice 3D w Imaxie w lodzi i powiem wam ze wrazenia niesamowite odnosnie efektow specjalnych ,animacji itp ,rzeczywiscie nikt nigdy wczesniej nie dokonal tego w ten sposob jaki rezyser przedstawil nam w tym filmie.Wspomniana animacja jest tak realna ze naprawde zapiera dech w piersiach,zatraca sie poczucie co jest realnym obrazem nakreconym kamera a co jest wytworem wydajnych komputerow ... przy relaizacji tego filmu wykorzystano ciekawa technike reasumujac mozna stwierdzic iz film krecono 2 razy ,raz go odgrywali aktorzy w specjalnych kostiumach,w prawdziwych warunkach, na zywych koniach itp potem komputery analizujach odczyty z ich specjalnych kombinezonow naszpikowanych czujnikami ,nakladaly na to wszystko animacje,dlatego tez kazdy z bohaterow ma specyficzna mimike ruchy gesty itp gdyz kazdy mial swego realnego,zywego odpowiednika -aktora z krwi i kosci,ktory nadal mu niepowtarzalnosc .Naprawde polecam ten film,warto sie przejsc i zobaczyc na wlasne oczy co potrafi dzisiejsza technika...Pozdrawiam wszystkich

Komentarz

• Garret
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1196
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

byłem (3D) - dla mnie bomba
                                cudowny wizualnie film, do tego dynamizm ujęć (bieganie po gałeziach drzew nad przepaściami czy loty gadami) - zapiera dech
                                fabuła i treść też sensowna - przypomina mi to podejście ludzkich cywilizacji w dziejach dawnych i najnowszych - uzurpowanie sobie prawa do narzucania innym ludom jak mają żyć a wszystko z chęci zysku :wink:
                                fajny tekst w scenie opisującej jak nakłonić tubylców do wysiedlenia - "co niby im możemy zaoferować? jeansy? coca-colę? :lol:

generalnie wart obejrzenia w kinie
                                Garret

-----------
                                Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Zapata
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 351

Mam pytanie z innej beczki do Kolegów którzy byli na filmie:

- ponieważ film jest od 16 lat a córka prosi mnie żebyśmy poszli na niego a ma 8 lat - czy można wybrać się na ten film z dzieckiem , czy są tam jakieś drastyczne sceny czy raczej jest to coś w stylu "gwiezdnych wojen" ??

Komentarz

• Hanz2k
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 522

Zapata, odradzam, właśnie wróciłem - na końcu są konkretne sceny batalistyczne powiązane ze śmiercią niektórych bohaterów, których dziecko 8 letnie może nie zrozumieć.
                                    Hanz2k
                                    1,8 T by MT
                                    :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• Zapata
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 351

Dzięki za info ... trudno córka będzie musiała poczekać :wink:

Komentarz

• Techno200
                                        Elegance
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 782
                                        • Tesla

Znajoma byla z synem 8 letnim, na ulotce w kinie pisalo ze od 12 roku zycia. Nie bylo problemu.

A sam film to majstersztyk. Efekty efektami, ale tez i emocje bylo czuc w tym filmie. A ze bajeczka co prawda z podwojnym dnem to co? Mi sie bardzo podobalo. Polecam wszystkim
                                        Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• py1szczak2
                                          Drive
                                          • 2009
                                          • 75

Film jest SUPER po raz pierwszy nie żałowałem wydanej kasy na bilety prawie trzy godziny mijają nie wiadomo kiedy,oglądałem w wersji 3D rewelacja POLECAM.
                                          Co do drastycznych scen batalistycznych to wydaje mi się że w porównaniu z dzisiejszymi grami komputerowymi to wszystko jest bardzo ładnie pokazane.
                                          Pozdrawiam Piotr

Komentarz

• kropeck
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2319
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BLF 1.6 FSI 115 KM

Osobiście byłem na 3D i jeśli Twoje dziecko nadąży z czytaniem, to spokojnie można iść na ten film - sceny batalistyczne nie ociekają krwią, ma to jakąś fajną fabułę. Warto iść.
                                            Pozdrawiam,
                                            Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• 4kwiatek
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 228

Hi...

Ja też byłem na 3D. Tak naprawdę - czy dziecko 8-letnie może pójść - zależy tylko od rodziców w tym przypadku. Ze względu na wiele odniesień (Planeta Śmierci, GW i jeszcze parę innych) - niektóre wątki dla dziecka mogą być nie do końca zrozumiale. Ja bym swojego (gdyby miał 8 lat) nie zabrał. W scenach batalistycznych jest naprawdę dużo śmierci.

Co do samego filmu - zdecydowanie odradzam wybieranie miejsc przy przejściach - oświetlenie ucieczkowe będzie wam się odbijać w okularach i przeszkadzać w oglądaniu. Film nie epatuje 3D, ale oglądając go - chwilami mialem wrażenie fotoplastikonu - 2-3 rzędy płaskiego obrazu. Trzeba jednak przyznać że tam gdzie sceny są dynamiczne - np obracający się "karabin" w stronę widza - robią naprawdę wrażenie.

Co do fabuły - lekka łatwa i "przyjemna". Jak to w amerykańskim filmie dla niewyrobionego widza. Jednak w przeciwieństwie do innych filmów tego typu - jest cała masa wątków które nie zostały wygrane a są odniesieniem - czy to do klasyki literatury SF czy do innych filmów. Zasmuciło mnie że nie zostały wygrane - że np wyposażenie to taka typowa klasyka marines. Co ciekawe - Cameron bawi się też z widzem. Zwróćcie uwagę na nazwę minerału ktory jest bogactwem planety.

Moim zdaniem warto pójść. Efekty 3D - cóż - na pewno milowy krok, ale jeszcze trochę do Armstronga brakuje . Nienaturalność 3D polega na tym np że człowiek koncentruje wzrok na jakimś obiekcie - zmienia "ostrzenie" i reszta w tym momencie staje się nieostra. Kamera - jesli coś wyszło poza GO już tego nie wyostrzy - np nasiona spadające - te blisko są nieostre i nie ma bata żeby je sobie z bliska obejrzeć .

Pozdrawiam i życzę miłego oglądania.
                                              Kwiatek...

Komentarz

• kruk4
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 656

czyli wnoskuję że wiekszość FACETÓW jest zdania że to dobry film

potwierdzam film jest od 12 lat
                                                nie ma scen seksu (tylko jeden mały epizodzik ale nic nie jest pokazane)
                                                jeżeli chodzi o sceny walki to jest kilka marines przeszytych strzałą i troszkę krwi ale ogólnie wszystko stonowane ...

ogólnie decyzja dla rodziców ale 10-12 lat to dzieciaki mogą spokojnie isc oczywiście WG mnie
                                                OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                                                MOJE CAR AUDIO

Komentarz

• westwi78
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2940

Właśnie wróciłem i...
                                                  No naprawdę niezłe, ciężko już będzie nakręcić teraz równie efektowny film SF 2D.
                                                  Ale oczywiście warto jechać wyłącznie na 3D, płaski to film jakich może nie wiele, ale dużo.
                                                  O fabule nie ma co się rozpisywać.
                                                  Naprawdę warto.

A i całkiem nieźle zapowiada się "Alicja..." Burtona... tego kota sie można wystraszyć

ps. heh, do czego to doszło że Cameron cytuje "Seksmisje" Machulskiego

Komentarz

Pracuję...